راهنمای خرید بچینگ پلانت (ایستگاه مرکزی بتن)
چگونه می توانیم نسبت به انتخاب سریع و درست دستگاه بچینگ پلانت اقدام نماییم؟
شرکت ماشین سازی مترو با سابقه بیش از 20 سال در امر طراحی و تولید ماشین آلات بتنی از جمله ایستگاه مرکزی بتن (بچینگ پلانت) توانسته است گام مهمی را در زمینه صنعت و عمران که در راستای مرتفع نمودن نیازهای اولیهبخش های عمرانی کشور می باشد اقدام نماید.
ایستگاه مرکزی بتن (بچینگ پلانت) که برای تولید بتن آماده می باشددر 2 حالت مورد استفاده قرار می گیرد.
● مورد اول : برای نصب در محل پروژه جهت تولید بتن برای استفاده در در طول پروژه
● مورد دوم : برای فروش بتن آماده
جهت تصمیم گیری و انتخاب درست توضیحاتی به شرح ذیل بیان می گردد.
باتوجه به نیاز اکثر شرکت های عمرانی برای تولید بتن در محل سایت که دارای محسناتی می باشد معمولا نسبت به شرایط پروژه اعم از میزان تولید بتن مصرفی و یا فضای اختصاص یافته به نصب و استقرار بچینگ پلانت دستگاههای متعددی می توان پیشنهاد داد.
از مهمترین محسنات استقرار ایستگاه مرکزی بتن (بچینگ پلانت) در پروژه میتوان به دلایل زیر اشاره کرد:
• ‒ کاهش هزینه
• ‒ کاهش هزینه ها در مورد خرید بتن و انتقال آن
• ‒ تهیه بتن (استاندارد) مطابق شرایط دلخواه کارفرما
• ‒ تهیه بتن در هر ساعت از شبانه روز مطابق برنامه کارفرما
معمولا برای پروژه های عمرانی اعم از ابنیه و راهسازی که میزان تولید بتن آنها روزانه در حدود 200 الی 300 متر مکعب بتن تر می باشد، دستگاه بچینگ پلانت مدل BTA-W01 پیشنهاد میگردد.این دستگاه توانایی تولید 30 الی 40 متر مکعب بتن تر و 60 الی 70 متر مکعب بتن خشک در ساعت را دارا است که به علت قیمت مناسب اغلب شرکتهای عمرانی از این دستگاه استفاده می نمایند. اما برای پروژه های خاص که میزان تولید بتن زیاد می باشد و یا ترکیب بتن دارای شرایط ویژه ای می باشد دستگاههای متعددی با میکسرهای مختلفی را می توان پیشنهاد داد. به طور مثال برای پروژه های سد سازی که فرآیند تولید بتن دارای شرایط خاصی می باشد از میکسرهای 2 محور توئین شفت (TOWIN SHAFT) استفاده می شودو یا برای پروژه هایی که در زمینه تولید کفپوش و یا بلوک فعالیت می نمایند از میکسرهای پن (PAN MIXER) و یا سینگل شفت (SINGLE SHAFT) استفاده می شود.
اما در مورد انتخاب بچینگ برای کارخانه های بتن آماده که صرفا جهت تولید بتن برای فروش اقدام می نمایند چند نکته حائز اهمیت می باشد.
نکته اول : ظرفیت دستگاه می باشد
نکته دوم : تیپ دستگاه بعلت توانایی تولید بتن تر چون اغلب کارخانه های تولید بتن آماده از بتن خشک استفاده می کنند.
نکته سوم : دستگاهی استفاده شود متناسب با شرایط فروش بتن نسبت به محل ( میتوان از بچینگ های ثابت یا پرتابل یا موبایل استفاده شود ) به طور مثال اگر قرار باشد فروش بتن به صورت موقتی و یا با جابجایی هایی صورت پذیرد در این مواقع از بچینگ های پرتابل و یا موبایل باید استفاده شود.
توضیحات مختصری در خصوص انتخاب دستگاه بچینگ پلانت بیان گردید در صورت تمایل و نیاز با واحد فروش شرکت تماس حاصل فرمایید تا نسبت به مشاوره های دقیق تر اقدام گردد.
برای راه اندازی کارخانه بتن آماده از چه بچینگ هایی می توان استفاده کرد؟
معمولا کارخانه های بتن آماده به علت مهم بودن زمان و افزایش و راندمان کار از بچینگ های تیپ خشک استفاده می نمایند. با توجه به اینکه قیمت بچینگ های خشک نسبت به بچینگ های مشابه بتن تر با اختلاف زیادی همراه می باشد و میزان خروجی بتن خشک نسبت به تر بالاست و از طرفی قابلیت توزین بتن خشک با ظرفیت بالایی صورت می پذیرد ، اغلب کارخانه های بتن آماده از روش بتن خشک استفاده می نمایند. تهیه بتن خشک بدون نیاز به میکسر می باشد و معمولا پروسه تهیه بتن خشک بعد از توزین شدن مصالح توسط فیدر و وزن شدن سیمان توسط باسکول سیمان مستقیما همراه با آب مورد نیاز به داخل تراک میکسر صورت می پذیرد که تراک میکسر در طول مسیر نسبت به زمان موجود بتن را میکس می نماید.
ظرفیت هایی را که می توان با بچینگ خشک به دست آورد از ظرفیت 60 الی 250 متر مکعب بتن خشک در ساعت می توان نام برد.
مهم ترین و روتین ترین ظرفیت هایی که در بچینگ بتن خشک می توان استفاده کرد نسبت به توزین مصالح به شرح ذیل اشاره کرد :
الف) بچینگ پلانت ثابت مدل BTA-D01 فیدر 3 خانه 3 دریچه با ظرفیت 60 متر مکعب بتن خشک در ساعت با توزین یک متر مکعب
ب) بچینگ پلانت ثابت مدل BTB-D03 فیدر 3 خانه 6 دریچه با ظرفیت 80 متر مکعب بتن خشک در ساعت با توزین 3 متر مکعب
ج) بچینگ پلانت ثابت مدل BTC-D06 فیدر 4 خانه 8 دریچه با ظرفیت 100 متر مکعب بتن خشک در ساعت با توزین 6 متر مکعب
د) مینی بچینگ پلانت ثابت مدل BTH-D01 فیدر 3 خانه 3 دریچه با ظرفیت 30 متر مکعب بتن خشک در ساعت با توزین 5/0 متر مکعب
چنانچه پروژه هایی به صورت مرحله ای در دست اجرا باشند و ایجاد کارخانه بتن به صورت موقتی باشد ، می توان از بجینگ های تیپ پرتابل که قابل حمل و نقل می باشد استفاده کرد.بچینگ پرتابل مدل PBB-D با قابلیت توزین 2 متر مکعبی با ظرفیت 60 متر مکعب بتن خشک در ساعت می توانجایگزین خوبی نسبت به بچینگ های ثابت باشد.
از محسنات بجینگ پرتابل می توان به سهولت در جابجایی و امکان سریع مونتاژ دستگاه جهت تولید بتن و عدم نیاز به فونداسیون اشاره کرد.
اما طیف دیگری از بچینگ های تولیدی این شرکت که با میکسر همراه می باشد و قابلیت بتن تر را نیز دارا است اشاره می گردد. در حال حاضر 4 تیپ میکسر با ظرفیت های مختلف در مجموعه ماشین سازی مترو تولید می گردد. میکسر درام ، میکسر پن ، میکسر توئین شفت و میکسر سینگل شفت.
این شرکت توانایی ساخت میکسرهای تیپ توئین شفت تا ظرفیت 6 متر مکعب را داراست.
با توجه به سلیقه مشتریان و از طرفی با در نظر گرفتن بعضی محدودیت ها بچینگ های تیپ تر که برای ایجاد کارخانه بتن مناسب تر می باشند به شرح ذیل اعلام می گردد:


• بچینگ پلانت مدل BTB-T01 فیدر 3 خانه 6 دریچه با ظرفیت 40-45 متر مکعب بتن تر و 70-80 متر مکعب بتن خشک در ساعت با میکسر توئین شفت یک متر مکعبی.
• بچینگ پلانت مدل BTA-W01 فیدر 3 خانه 3 دریچه با ظرفیت 30-40 متر مکعب بتن تر و 60-70 متر مکعب بتن خشک در ساعت با میکسر درام یک متر مکعبی.
• بچینگ پلانت مدل BTB-T02 فیدر 3 خانه 6 دریچه با ظرفیت 90-100 متر مکعب بتن تر و 70-80 متر مکعب بتن خشک در ساعت با میکسر توئین شفت 2متر مکعبی.
• بچینگ پلانت مدل BTC-T02 فیدر 4 خانه 8 دریچه با ظرفیت 90-100 متر مکعب بتن تر و 100 متر مکعب بتن خشک در ساعت با میکسر توئین شفت 2 متر مکعبی.
• بچینگ پلانت مدل BTBN-T01/5 فیدر 3 خانه 6 دریچه با ظرفیت 60-70 متر مکعب بتن تر در ساعت با میکسر توئین شفت 1/5متر مکعبی.
• بچینگ پلانت مدل BTBN-T01 فیدر 3 خانه 6دریچه با ظرفیت 50-60 متر مکعب بتن تر در ساعت با میکسر توئین شفت 1 متر مکعبی.
• بچینگ پلانت مدل BTBN-S01 فیدر 3 خانه 6دریچه با ظرفیت 50-60 متر مکعب بتن تر در ساعت با میکسر سینگل شفت 1 متر مکعبی.
• بچینگ پلانت مدل BTCN-T02 فیدر 4 خانه 8دریچه با ظرفیت 90-100 متر مکعب بتن تر در ساعت با میکسر توئین شفت 2 متر مکعبی.
• بچینگ پلانت مدل BTCN-T03 فیدر 4 خانه 8دریچه با ظرفیت 120-130 متر مکعب بتن تر در ساعت با میکسر توئین شفت 3 متر مکعبی.
• مینی بچینگ پلانت مدل BTH-W01 فیدر 3 خانه 3دریچه با ظرفیت 15 متر مکعب بتن تر در ساعت با میکسر درام 5/0 متر مکعبی.
• مینی بچینگ پلانت مدل BTH-P0/5 فیدر 3 خانه 3دریچه با ظرفیت 30 متر مکعب بتن تر در ساعت با پن میکسر 5/0 متر مکعبی.

دسته سوم از بچینگ ها که می توان از آن در امر تولید بتن در زمینه فروش بتن آماده اقدام کرد ، بچینگ های موبایل یا سیار می باشند. بچینگ موبایل که قابلیت جابجایی در تمامی مسیرها و جاده ها را دارا می باشد با توجه به سهولت در امر جابجایی و استقرار سریع جهت تولید بتن می تواند بهترین گزینه برای پروژه های راه سازی که بتن ریزی در طول مسیر می باشدنام برد.
بچینگ موبایل در ظرفیت های 60 الی 120 متر مکعبی با میکسر 2 محوره توئین شفت (Twin Shaft) قابل ارائه می باشد.
اما برای بعضی از پروژه های عمرانی از جمله پروژه های راه سازی که معمولا بتن ریزی در طول مسیر و با توجه به پیشرفت کار صورت می پذیرد به علت سهولت در کار از بچینگ موبایل استفاده می شود. بچینگ موبایل به سادگی قابل انتقال بوده و عدم نیاز به فونداسیون از محسنات آن محسوب می شود. ظرفیت بچینگ موبایل از 30 الی 120 متر مکعب متغیر می باشد و میتواند نسبت به پروژه و بتن مصرفی میکسر آن که در تیپ های مختلف می باشد تعریف گردد.
نمونه ای از بچینگ موبایل های تولیدی شرکت به شرح ذیل اعلام می گردد :
• بچینگ موبایل مدل MBB-T01 با ظرفیت 60 متر مکعب بتن تر در ساعت با میکسر توئین شفت
• بچینگ موبایل مدل MBB-T02 با ظرفیت 120 متر مکعب بتن تر در ساعت با میکسر توئین شفت
• و مدل های دیگر با ظرفیت های مختلف قابل ارائه می باشد.
برای کارخانه های تولید بلوک و سنگ فرش از چه بچینگ هایی می توان استفاده کرد ؟
آماده نمودن بتن به عوامل و شرایط مختلفی بستگی دارد. از این رو با توجه به نوع کار و ترکیب تهیه بتن میتوان از بچینگ های مختلفی استفاده کرد.
کارخانه های تولیدی بلوک ، سنگ فرش و یا جدول که شرایط خاص تری از بابت تهیه بتن نسبت به کارخانه های بتنی دیگر دارند از بچینگ های با میکسر خاص باید استفاده نمایند
با نظر گرفتن نوع بتن تولیدی در کارخانه های بلوک و سنگ فرش که میزان اسلامپ بتن (رطوبت پذیری)با درصد پایین تری نسبت به بتن های معمولی است بنابراین نوع میکسر که نقش اصلی در تولید و عمل آوری بتن را ایفا می نماید حائز اهمیت می باشد.
معمولا برای کارخانه های تولید سنگ فرش از بچینگ پلانت های با میکسر پن (pan mixer) یا میکسر دو محوره توئین شفت (twin shaft) استفاده می شود.
میکسرهای توئین شفت یا پن به ترتیب به علت درصد میکس بالا و قدرت هموژنیزه زیاد از عملکرد بهتری نسبت به سایر میکسرها برخوردار هستند.
برای پروژه های راه سازی از چه بچینگ های می توان استفاده کرد؟
در خصوص پروژه های راه سازی با توجه به اینکه عملیات اجرای بتن ریزی در طول مسیر صورت می پذیرد لذا علاوه بر بچینگ های ثابت می توان از بچینگ های تیپ پرتابل و یا موبایل نیز استفاده کرد.
مکانیزم بچینگ های پرتابل که برای تهیه بتن خشک می باشد به این ترتیب است که بعد از توزین مصالح و سیمان و همچنین مقدار آب مصرفی مستقیما به داخل تراک میکسر هدایت می گردندکه تراک میکسر پروسه میکس بتن را در طول مسیر نسبت به زمان بندی موجود انجام می دهد. البته می توان با اضافه کردن میکسر به بچینگ پرتابل نسبت به تهیه بتن تر نیز اقدام کرد.برای بچینگ های پرتابل دو مدل به شرح ذیل تعریف می گردد:
1. بچینگ پرتابل مدل PBB-D با ظرفیت 60 متر مکعب بتن خشک در ساعت
2. بچینگ پرتابل مدل PBB-W با ظرفیت30متر مکعب بتن تر و 60 متر مکعب بتن خشک در ساعت
از مهم ترین ویژگی های بچینگ پرتابل نصب سریع و عدم نیاز به فونداسیون می باشد که می توان دستگاه فوق را با استفاده از یک دستگاه سیلوی سیمان خود ایستا در کوتاه ترین زمان مونتاژ و راه اندازی کرد.
تیپ دیگری از بچینگ ها که میتوان در پروژه های راه سازی استفاده کرد بچینگ موبایل می باشد. بچینگ های موبایل صرفا برای تولید بتن تر بوده و با توجه به انتقال سریع به محل مورد نظر و راه اندازی سریع دستگاه و همچنین مجهز به سیلوی 40 تنی سیمان و بارگیری مصالح توسط تسمه بارگیری سیار از ویژگی های خاص آن محسوب می گردد.
بچینگ های موبایل در ظرفیت های 30 متر مکعب الی 120 متر مکعب با میکسرهای متنوع پن میکسر – سینگل شفت و توئین شفت می توانند جوابگوی خوبی در زمینه تولید بتن برای پروژه های راه سازی باشندکه مدل های تعریف شده به شرح ذیل اعلام می گردد.
● بچینگ موبایل مدل MBB-T01 با ظرفیت 60 متر مکعب بتن تر ،نوع میکسر توئین شفت
● بچینگ موبایل مدل MBB-T02 با ظرفیت 120 متر مکعب بتن تر ،نوع میکسر توئین شفت
Ÿ و مدل های دیگر با میکسرهای پن و سینگل شفت در ظرفیت های مختلف